Nailstudio 81

 

 

Acrylnagels

Acrylnagels worden gemaakt met een mengsel van poeder en vloeistof. Er ontstaat een kneedbaar bolletje dat met een penseel op de nagel wordt aangebracht. Acryl is een hard product. De acryl die ik gebruik droogt onder de UV-lamp. Dit duurt slecht enkele minuten. Acryl is uitermate geschikt voor nagelbijters. Om de nagels in conditie te houden zullen de nagels ongeveer na 3 weken moeten worden bijgewerkt. 

Gelnagels

Gelnagels worden gemaakt van een stroperige substantie, die met een penseel op de nagels aangebracht wordt. Gel is een helder tevens flexibel product. Er zijn drie lagen nodig die uitharden onder het licht van een UV-lamp. Gelnagels zijn een ideale toepassing voor mensen met zwakke nagels. Om de nagels in conditie te houden zullen de nagels ongeveer na 3 weken moeten worden bijgewerkt.

Beide types zijn mogelijk in Naturel en French manicure.

Onderhoud kunstnagels

De kunstnagels vereisen over het algemeen wel wat onderhoud. Gemiddeld moeten ze eens in de drie of vier weken bijgewerkt en opgevuld worden. Ik geef mijn klanten altijd een lijstje mee met tips om de kunstnagels optimaal te onderhouden in de tussentijd.

Hoe werkt dat, kunst(gel)nagels laten zetten?

Er zijn verschillende systemen om kunstnagels te maken. De meest gebruikte zijn Gel of Acryl. Meestal worden er tips op de echte nagel geplakt. Tips zijn plastic kunstnagels. Deze worden op lengte geknipt en in vorm gevijld. Ook worden de duidelijke overgangen tussen de tips en de eigen nagels weggevijld, om een glad oppervlak te krijgen. Dan wordt er een bonder/primer op de nagel aangebracht, dit zorgt voor optimale hechting van de gel.

Hierna worden de tips behandeld met gel of acryl. Dit maakt de sterkte van een kunstnagel. Kunstnagels hoeven helemaal niet lang te zijn. Afhankelijk van uw wensen maken wij een mooie kunstnagel dat bij u past.

Verwijderen gelnagels

Mocht u toch na enige tijd besluiten om te stoppen met kunstnagels, laat deze dan door mij verwijderen. Helaas komt het te vaak voor dat mensen de kunstnagels er zelf aftrekken of pulken, wat erg slecht is voor de natuurlijke nagel. 
Weet u het nog niet zeker of u kunstnagels wilt? Dan kunt u ook een afspraak te maken om proefnagel te laten zetten en vrijblijvend meer informatie.

Kunstnagels op voeten

Tegenwoordig wordt het ook vaak toegepast op teennagels. Zeker wanneer er schade aan de teennagels is dit de ideale oplossing. Zeker wanneer het weer zomer is en de sandaaltjes en teenslippers weer aankunnen, is het prettig om mooie verzorgde voeten te hebben. De finishing touch is dan een mooi setje nagels. Bij deze techniek komen geen tips aan te pas, maar gaat de gel of acryl direct op de teennagel. 

Gellak op handen en voeten.

Er is ook de mogelijkheid om alleen een gellak aan te laten brengen aan je nagels. Het is minder sterk en dus lang houdbaar. maar zeker een aanrader voor een speciale gelegenheid. Tevens wanneer u nog twijfelt, is de gellak een goede optie om eens te kijken of kunstnagels wat voor u is. Dit is voor handen en voeten toe te passen.

Kwaliteit en Hygiëne

Kwaliteitsproducten en hygiëne is voor mij de hoofdzaak is de salon. Ik maak alleen gebruik van A-merk materialen van de groothandel. Ik vind het belangrijk te kunnen waarborgen om kwaliteit te leveren. Daarnaast krijg iedere klant een eigen vijlen pakket die schoon wordt gemaakt met desinfecteermiddel. Mijn algemene instrumenten worden door middel van een sterilisatieapparaat schoongemaakt.